Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Barnasörös marhapite recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg marhanyak
» 10 dkg zsír
» 2 közepes hagyma
» 2 sárgarépa
» 80 dkg gomba
» 7-8 dkg vaj
» kakukkfű
» só
» őrölt bors
» 2 db. szegfűszeg
» késhegynyi őrölt fahéj
» 5 db. borókabogyó
» fél liter barna sör
» két csomag levelestészta
» 2 tojás
» liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zsíron az apróra vágott hagymát világosbarnára pirítjuk.
A marhanyakat kis kockákra felvágjuk, és több részletben a hagymához adjuk.
Amikor az összes hús kifehéredett, hozzátesszük a finomra reszelt sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mozsárban összetört szegfűszeget, borókabogyót és a fahéjat.
Felöntjük a sörrel, és kb. 1,5-2 órán át forraljuk.
Egy nagy serpenyőben a vajon a szeletekre vágott gombát a kakukkfűvel megpároljuk.
A gombát hozzákeverjük a marhához, és a fölösleges levet elforraljuk, minél kevesebb, de sűrűbb szaftja legyen.
Hagyjuk kissé kihűlni.
Közben a levelestésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és 15-20 centis köröket vágunk ki belőle.
A felvert tojással körbekenjük a tésztakorong szélét, majd egy villával veszünk a raguból, és a tészta egyik felére halmozzuk.
A korong másik felét ráhajtjuk, így egy félhold alakú pitét kapunk. Kézzel felhajtogatjuk a tészta szélét, majd a jobb zárás érdekében, hogy ne folyjon ki a szaft, villával is lenyomkodjuk.
A piték tetejét is megkenjünk tojással, és villával megszurkáljuk, hogy a gőzök ne repesszék meg.
180 fokos sütőben pirosos-barnásra sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom "amerikai" különlegesség.
0 komment 4 ember kedveli bartakitty
2012.01.15 20:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
apróra vágott, hagymához adjuk, finomra reszelt, mozsárban összetört, nagy serpenyőben, szeletekre vágott, kakukkfűvel megpároljuk, gombát hozzákeverjük, fölösleges levet, levelestésztát lisztezett, felvert tojással, tésztakorong szélét, villával veszünk, tészta egyik, korong másik, félhold alakú, tészta szélét, jobb zárás, piték tetejét, felhajtogatjuk, világosbarnára, levelestésztát, hozzákeverjük, megszurkáljuk, levelestészta, különlegesség, szegfűszeget, tésztakorong, kifehéredett, lenyomkodjuk, borókabogyót, hozzátesszük, elforraljuk, körbekenjük, marhanyakat, megpároljuk, borókabogyó, serpenyőben, kakukkfűvel, részletben, kinyújtjuk, lisztezett, szegfűszeg, sárgarépát, fölösleges, marhanyak, zsír, közepes hagyma, sárgarépa, gomba, kakukkfű, őrölt bors, szegfűszeg, késhegynyi őrölt fahéj, borókabogyó, liter barna, csomag levelestészta, tojás, liszt,
Stefánia vagdalt
0 komment 4 ember kedveli
Rakott mákos tészta
0 komment 5 ember kedveli
Töltött pulyka
0 komment 11 ember kedveli
Csirkés-zöldséges töltött cukkini
0 komment 3 ember kedveli
Bacon szalonnás csavart tészta
0 komment 18 ember kedveli
Karaj gazdagon
0 komment 14 ember kedveli
Heringsaláta
0 komment 1 ember kedveli
Kolbászos batyu
0 komment 3 ember kedveli
Sült hal-édes-savanyú mártással-
0 komment 4 ember kedveli
Gyros tál egyszerűen
0 komment 22 ember kedveli
Sonkás párna
0 komment 1 ember kedveli
Reform kókuszgolyó cukormentesen
1 komment 4 ember kedveli
Leveles szív
0 komment 5 ember kedveli
Túrós lepénykék
0 komment 2 ember kedveli
Túrós- mákos béles
0 komment 3 ember kedveli
Töltött bárány
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.